ERKEK SES SANATÇILARI

ANIL YURTTAŞ

 (8 Mayıs 1990)
Bursa’da doğdu. İlk, orta ve lise öğretimini burada tamamladı. İlk müzik eğitimine Gemlik Kültür Sanat Derneği’nde başladı. Burada, müzik hayatındaki ilk hocası olan Aslıhan Erkişi ile tanıştı. Daha sonra gençlik korosundan, yetişkin korosuna geçti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın açmış olduğu sınavı kazandı ve burada icra heyetinde yer aldı. Aynı zamanda Erdinç Çelikkol’dan usta-çırak ilişkisi içerisinde çok şey öğrendi. 2010 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nü 3’cülükle kazandı. Konservatuarda Nevzad Atlığ, Münip Utandı, Sinem Özdemir, Erol Parlak ve Aslıhan Erkişi’den repertuvar; Ayşegül Arak Altıok’tan ses eğitimi; Suat Güney ve Yeşim Altınel Çoban’dan nazariyat, Bilen Işıktaş’tan ud dersleri aldı. TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korosu ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bünyesinde birçok konserde solist ve korist olarak yer adı. 2015 Mart ayından bu yana, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nda misafir sanatçı olarak görev yapmaktadır.

 

 


ATAKAN AKDAŞ

 (25 Kasım 1976)
Samsun’da doğdu. Müzik çalışmalarına Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nda başladı. 1996-97 döneminde Atatürk Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü’nde öğrenim gördü. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan 2003’te mezun oldu. 2000’de TRT’nin açtığı ses yarışmasında İstanbul birincisi seçildi. İlk solo konserini 2003’te verdi. 2004’ten itibaren bir süre TRT İstanbul Radyosu’nda istisna akitli ses sanatçısı olarak çalıştı. 2004’te Hollanda’da RAST adlı tiyatro kurumunun sahneye koyduğu Gülün Öpüşü adlı müzikalde rol aldı ve Dünya Tiyatro ve Müzik Festivali kapsamında turneye katıldı. Devlet Korosu kadrosuna, 2006’nın Ağustos ayında girdi.

 

 


AYKAN ÖZGÜN

 (22 Kasım 1962)
Erzurum’ da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu ve yüksek lisans yaptı. 1985’te İzmir Devlet Korosu’nun ilk kadrosunda yeraldı. İstanbul Devlet Korosu’na 1990’da naklen atandı. 1993’ten itibaren yedi yıl, mezun olduğu okulda müzik öğretti. Radyo ve tv programları yaptı. Yönettiği amatör korolarla yurtiçinde ve yurtdışında konserler verdi. İBB Kültür İşleri Daire Başkanlığı adına, Üç Kıtada Türkülerimiz adlı albümün süpervizörlüğünü yaptı. Habitat-II kapsamında müzik organizasyonları; 1996’da İsviçre’de Türk Günü; 1998’de Kazlıçeşme’de Cumhuriyet Konseri; 1999’da Avrupa Yüzme Olimpiyatları’nın gala gecesini ve belediyeler adına etkinlikler düzenledi. Bir erkek çocuk babasıdır.

 


BEKİR ÜNLÜATAER

 (8 Şubat 1976)
1976 yılında İstanbul’da doğan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini Anadolu’nun çeşitli illerinde tamamladı. Müzik çalışmalarına 1992 yılında Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde başladı. 1996-1997 tarihlerinde TRT Gençlik Korosu’nda Gökçen Koray ile çalıştı. 1997’de sınavlarını birincilikle kazandığı İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’ndan 2003 yılında mezun oldu. Ve o yıllarda Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, Tülin Korman, Ferşan Başaka ve Fatma Gökdel gibi değerli hocaların öğrencisi oldu. Yine o yıllarda Abdi Coşkun’dan tanbur  dersleri aldı. 1999 yılında, TRT’nin açtığı ses yarışmasında İstanbul Bölgesi birincisi oldu. Aynı yıldan itibaren TRT’de konserlere katılmaya başladı. Çeşitli albüm çalışmalarında yer aldı. 2005’te TRT’nin düzenlediği bir yarışmada seslendirdiği eser birincilik kazandı. 2004 yılından itibaren Kudsi Ergüner Topluluğu ve Pere Ensemble – Golden Horn Ensemble ile çeşitli projeler kapsamında yurtiçinde ve Fas, Almanya, Belçika, İsviçre, İspanya, Yunanistan, Avusturya, Bosna Hersek, İtalya gibi ülkelerde konserlere katıldı. 2010 yılında THY’nın 75. Yıl anısına yapılan çalışmada Çağdaş Dönem bestecilerinin eserlerini seslendirdi. Sony Müzik’in gerçekleştirdiği “Ermeni Bestekârlar” albümünde yer aldı. Sanatçı şefliğini Timur Selçuk’un gerçekleştirdiği İstanbul 2010 Kültür Başkenti destekli Müniristanbul isimli projede “Endülüs’te Raks” ve “Kalamış” adlı eserleri icra etti. Bekir Ünlüataer, Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun kadrosuna, 2006 Ağustos’unda açılan sınavlarla katıldı. 

 



 

 

 

 

 


HAKAN HATAYLI

 (16 Aralık 1964)
İstanbul’da doğdu. Şehremini Lisesi’nde sürdürdüğü öğrenimi sırasında udî ve bestekâr Rüştü Eriç’in ve Vecihe Engin’in öğrencisi oldu. Rumeli Türkleri Musiki Cemiyeti’nde çalışmalarda bulundu ve Kubbealtı Akademi Vakfı Musiki Bölümü’nde Yusuf Ömürlü ile çalıştı. Devlet Korosu’nun kadrosuna 1986’da katıldı. Çeşitli amatör korolarda kuruculuk, hocalık, şeflik, yöneticilik yaptı. İstanbul Fasıl Topluluğu’yla yurtiçinde ve yurtdışında konserler verdi; CD-kaset çalışmalarında görev aldı. Birçok TV-müzik programına solist olarak iştirak etti. Evli ve iki kız çocuk babasıdır.

 

 

 


HULÛSİ YÜCEBIYIK (Şef Yardımcısı)

 (20 Mayıs 1960)
İstanbul’da doğdu.  İlk ,orta ve lise tahsilini yine İstanbul’da tamamladı. Lise yıllarından itibaren ilk müzik öğretmeni Muzaffer Yücebıyık’ın eşliğinde Süheyla Atmışdört’ün idaresindeki Üniversite korosuna devam etti.1977 de başladığı İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölümünden sınıf atlayarak 1981 yılında mezun oldu. 1979 yılında açılan sınavda başarılı olarak İstanbul Devlet  Klasik Türk müziği korosuna ses sanatçısı olarak kabul edildi. Aynı yıllarda İstanbul Radyosu’nda bant yapma hakkını kazandı.1984 te birincilikle kazandığı İ.T.Üniversitesi  T.M.D. Konservatuarı Temel Bilimler bölümünden 1989 da mezun oldu. Aynı yıl İ.T.Üniversitesinin Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı  Türk Sanat Müziği alanındaki yüksek lisans eğitimine başladı.1991 yılında yine birincilikle yüksek lisans eğitimini tamamladı. Konservatuar eğitimleri süresince istifade ettiği çok değerli hocalarından bazıları: İsmail Hakkı Özkan, Ender Ergün, Selahattin İçli, Yalçın Tura, Fuat Türkelman, Yavuz Özüstün ve Bekir Sıdkı Sezgin’dir. 1993 ten itibaren Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde Türk Sanat Müziği dersleri vermeye başladı. Yine aynı belediyenin etkinlikleri kapsamında 1997 den sonra ,13 yıl boyunca  (Çarşamba Konserleri) adı altında bir dizi faliyete sanat danışmanlığı yaptı. 2007 ve 2008 yıllarında yine  Üsküdar Belediyesi bünyesinde, Üsküdar Konulu Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nın ,organizasyonunu yaptı. 1995 - 2001 yılları arasında  İ.T.Ü.   T. M. D . Konservatuarında Türk Müziği Solfeji ve Nazariyatı ve Türk Müziği  Repertuarı derslerinde öğretim üyeliğinde bulundu.Sanat hayatı boyunca  çeşitli  platformlarda düzenlenen konser, albüm, radyo ve televizyon programlarında ses sanatçısı olarak yer aldı. 2007 den itibaren Üsküdar Belediyesine bağlı olarak kurduğu ‘Üsküdarın Işıkları’ çocuk korosununda eğitmenlik yapmaktadır. Konservatuardan sınıf arkadaşı Arzu Yücebıyık’la evli olan  Hulusi Yücebıyık  İpek ve Alican adlarında iki çocuk babasıdır.

 

 

 

 

 


HÜSEYİN KIYAK

 (25 Nisan 1988)
Denizli’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 2011’de Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl, aynı üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde başladığı yüksek lisans eğitimini 2013’te tamamladı. Müzik öğrenimine 2001 yılında Denizli Belediye Konservatuvarı’nda başladı. 2007 yılında, Serap Mutlu Akbulut yönetimindeki TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu’na girdi. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu’nu kurdu ve 2011 yılına kadar bu koronun çalışmalarını yürüttü. 2012-2014 yılları arasında Tülûn Korman ve Gönül Paçacı yönetimindeki Türk Müziği İcra Heyeti’nin çalışmalarına ve konserlerine katıldı. Doğan Dikmen, Murat Bardakçı, Abidin Gerçeker’den repertuvar konusunda yararlandı. Varujan Zilciyan’la Hamparsum notası üzerine çalıştı. Bülent Aksoy, Murat Bardakçı, İncilâ Bertuğ, Ersu Pekin, Cemal Ünlü gibi araştırmacılardan yararlanarak müzik kültür ve tarihi üzerine eğildi. Bazı yayınevlerinde editör olarak çeşitli müzik, tarih ve sanat kitaplarının baskı aşamasında çalıştı. 2016 yılında Kalan Müzik’in yayımladığı Tanburi Cemil Bey Külliyatı’nda araştırma, tashih ve Osmanlıca metin çevirileri konusunda görev aldı. 2016 yılında Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nda görev yapan genç müzisyenlerle “Gölgede Kalanlar” projesini oluşturdu. 2016’da TRT’de yayımlanan “Ölümsüz Bestekâr Tanburi Cemil Bey” isimli program serisinde sunucu ve metin yazarı olarak görev aldı. 2018 yılında İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde açılan İstanbul ve Müzik Araştırma Programı (İMAP) kapsamında arşiv faaliyetlerini yürütmeye devam etmektedir. Müzikoloji konusunda çeşitli akademik yayınları yanında, hazırladığı Yüz Yıllık Metinlerle Tanburi Cemil Bey 2017; Mızrabı, Yayı ve Kalemiyle Mesud Cemil ise 2018 yılında Kubbealtı Neşriyat tarafından yayımlandı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda Müzikoloji ve Müzik Teorisi Bölümü’ndeki doktora eğitimine devam eden Hüseyin Kıyak, Miltiadis Pappas’la Bizans notası üzerine çalışmaktadır. 2015 Mart ayından itibaren misafir sanatçı olarak Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nda görev yapmaktadır.

 

 

 

 

 


M. TAHA ARAS

(16 Mart 1992)
Nevşehir’de doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra, 2010 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Türk Sanat Müziği Ses Eğitim Bölümü’nü kazandı. 2014 yılında konservatuvardan derece ile mezun olan Aras; aynı yıl Marmara Üniversitesi’nde Türk Din Musikisi alanında yüksek lisans yapmaya hak kazanmış ve tez döneminde olmakla birlikte halen öğrenimine devam etmektedir. Konservatuvarda öğrenim gördüğü yıllarda, Prof. Dr. Nevzad Atlığ, Münip Utandı, Yrd. Doç. Dr. Sinem Özdemir ve Aslıhan Erkişi’den repertuvar; Yrd. Doç. Ayşegül Aral’dan ses eğitimi; Suat Güney, Feridun Öney ve Yeşim Altınel Çoban’dan nazariyat; Abdi Coşkun ve Gökhan Filizman’dan tanbur dersleri almıştır. Yüksek lisans eğitiminde ise Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Prof. Dr. Safa Yeprem, Yrd. Doç. Dr. Nuri Özcan ve Yrd. Doç. Dr. Nuri Uygun gibi hocalardan musiki tarihi dersleri almıştır. Ayrıca çok erken yaşlardan itibaren ney sazıyla meşgul olup Ahmet Şahin, Sadrettin Özçimi ve Doç. Dr. Ali Tan’dan kısa süreli meşk etmiştir. Okul dışında da, alanında önde gelen birçok hocayla çalışmıştır. Gerek yurt içi; gerekse yurt dışında çok sayıda büyük konser ve organizasyonlarda neyzen ve solist olarak görev almıştır. Kasım 2015’te Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nda misafir sanatçı unvanıyla göreve başlamıştır ve halen bu görevine devam etmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 


TANER YALÇIN

 (6 Temmuz 1991)
İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2009 yılında katıldığı İstanbul-Kadıköy liseler arası ses yarışmasında birincilik elde etti. 2010 yılında Bakırköy Müzik Akademisi Gençlik Korosu’na katıldı. 2012 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’ne derece ile girmeye hak kazandı. Bu sırada fidan kurt,ayşegül aral, gülşah sönmez, aslıhan erkişi, serhat sarpel ,gözde çolakoğlu, sinem özdemir ve Prof. Dr. Nevzad Atlığ’dan nazariyat ve repertuvar dersleri aldı. Münip Utandı’nın master class derslerine katıldı. Serhat Sarpel ile birlikte İstanbul Sema Topluluğu adı altında birçok konserler verdi. 2013 yılında Mustafa Doğan Dikmen’in şefliğini yaptığı TRT Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu’nda yer aldı. 2013 yılında Radyo Alaturka’nın düzenlemiş olduğu ses yarışmasında birinci oldu. Aralık 2015’ten beri CRR Türk Müziği Topluluğu’nda yer alan Yalçın’ın “Aşkzede” isimli maxi single albüm çalışması bulunmaktadır. Kasım 2015’ten bu yana, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nda misafir sanatçı olarak görev yapmaktadır.

 

 


TOLGA ŞEKERCİ

 (7 Eylül 1992)
Bursa’da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İnegöl’de tamamladı. Müzik çalışmalarına henüz sekiz yaşında iken Şef Erdinç Çelikkol yönetimindeki İnegöl Müzik Derneği Çocuk Korosu’nda başladı. Erdinç Çelikkol’dan repertuvar, Diler Yalaza’dan ud ve Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü başkanı Ayhan Helvacı’dan şan dersleri aldı. 2010 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nü dereceyle kazandı. Konservatuvarda Nevzad Atlığ, Münip Utandı ve Sinem Özdemir’den repertuvar, Ayşe Coşkun Ayan’dan ise kanun derslerini aldı. 2011 yılında TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korosu stajyer sanatçı kadrosuna dahil oldu. Radyoda M. Doğan Dikmen ile üslup ve repertuvar çalışmalarında bulundu. TRT bünyesinde birçok konserde ve Radyo Günleri İstanbul, Zat-ı Şahane, İlahi Nefesler, Neşe-i Muhabbet, Fikrimin İnce Gülü, Lahuti, Sazlar Çalınır, Tasavvuf Pınarı, Balkanlarda Ramazan gibi programlarda yurt içi ve yurt dışında birçok konserde bulundu. 2014 yılında TRT’nin açtığı Genç Mikrofon Ses Yarışması’nda İstanbul bölge birincisi oldu. 2013-2016 yılları arasında ise TRT İstanbul Radyosu’nda sözleşmeli ses sanatçısı olarak görev aldı. 2015 Mart ayından bu yana Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nda misafir sanatçı olarak görev yapmaktadır.