SAZ SANATÇILARI

MİTHAT ARISOY (Keman Sanatçısı)

 

 (1 Mart 1963)
Burdur’da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan 1986’da mezun oldu. Öğrenciliği sırasında TRT İstanbul Radyosu’nda Alâeddin Yavaşça yönetimindeki Klasik Türk Musikisi Erkekler Korosu’nda yeraldı. İstanbul Üniversitesi Türk Musikisi İcra Heyeti’nde üç yıl kadar keman çaldı. Mezun olduğu okulda on iki yıl keman ve viyola öğretti. Devlet Korosu’na 1989’da girdi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

NÂLÂN ÇAKIR (Keman Sanatçısı)

(23 Ekim 1971)
İstanbul’da doğdu. 1979-1985 arasında TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu’nda çalıştı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olduktan sonra aynı okulda yaptığı yüksek lisansı 2000’de tamamladı. Devlet Korosu kadrosuna 1989’da katıldı. Ruhi Ayangil, Münir Nurettin Beken ve İhsan Özer yönetimindeki Türk Müziği orkestralarıyla verilen konserlerde keman çaldı. 1996-2001 arasında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı. Evli ve bir kız çocuk annesidir.

AZİZ ŞÜKRÜ ÖZOĞUZ (Keman Sanatçısı)

 (10 Ocak 1977)
İstanbul’da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi Bölümü’nden 2001’de mezun oldu. Öğrenciliği sırasında ve mezuniyetinden sonra İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı orkestralarında, çeşitli musiki derneklerinin konserlerinde ve stüdyo çalışmalarında keman çaldı. Bakırköy Musiki Vakfı’nın çalışmalarında yeraldı. Devlet Korosu kadrosuna, 2006’nın Ağustos ayında katıldı.

LÜTFİYE ÖZER (Kemençe Sanatçısı)

(18 Kasım 1969)
İstanbul’da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü’nden 1991’de, yüksek lisans eğitiminden 1993’te mezun oldu. 1991’den itibaren mezun olduğu okulda kemençe öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1989’da öğrenciyken Devlet Korosu kadrosuna katıldı. Birçok önde gelen solistin albüm çalışmalarına iştirak etti. Aynı zamanda Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, Bach Günleri, Akl-ı Selim’in Müziği, Geleneksel Osmanlı Müziği, Mâhur ve Revnak başlıklarını taşıyan festivallerde ve projelerde yeraldı. Evli ve iki erkek çocuk annesidir.

MAHİNUR ÖZÜSTÜN (Kemençe Sanatçısı)

 (30 Nisan 1971)
İstanbul’da doğdu. İTÜ Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü’nden ve aynı okulun yüksek lisans eğitimininden mezun oldu. 1986-1989 arasında Ayangil Türk Müziği Orkestra ve Korosu’nda kemençe sanatçısı olarak görev yaptı. Bezmârâ topluluğunda vurmalı sazlar çaldı ve birçok özel konserde ve kayıtta yeraldı. İçinde yeraldığı topluluklarla yurtiçinde ve yurtdışında konserler verdi ve TV programları yaptı. Devlet Korosu’nun kadrosuna 1989’da katıldı.

ŞEHNAZ AYAN (Kemençe Sanatçısı)

(20 Ekim 1970)
İstanbul’da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi Bölümü’nden 1991’de; Sosyal Bilimler Enstitüsü’ndeki yüksek lisans eğitiminden 1994’te mezun oldu. Okul orkestralarında, Kubbealtı Musiki Cemiyeti’nde, Türk Dünyası Alıştırmaları Vakfı’nda ve Ünivesite Korosu’nda kemençe çaldı. Yurtiçinde ve çeşitli ülkelerde konserlere ve festivallere katıldı. Devlet Korosu’na 1989’da katıldı. 1997’den itibaren Golden Horn Ensemble topluluğunda yeraldı. Evli ve iki erkek çocuk annesidir.

YAĞMUR DAMLA BİLGİN (Kemençe Sanatçısı)

 (17 Eylül 1972)
İstanbul'da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'ndan 1993'te birincilikle mezun oldu ve sınavsız yüksek lisans eğitimine hak kazandı. 1991'de girdiği Bursa Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu'nda kemençe sanatçısı ve sanat kurulu üyesi olarak da dört yıl görev yaptı. 1995'te İstanbul Devlet Korosu'na naklen tayin oldu. 1997-2001 arasında mezun olduğu okulda kemençe öğretti. Koro ney sanatçısı Salih Bilgin ile evlidir.

 

 

 

 

VOLKAN ERTEM (Violonsel Sanatçısı)

 

 (31 Temmuz 1980)
İstanbul’da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü’nün yüksek kısmından 2001’de mezun oldu. Birçok akademik etkinlikte ve çeşitli derneklerin ve vakıfların konserlerinde ve radyo bantlarında violonsel çaldı. Gökkuşağı müzik topluluğuyla çeşitli üniversitelerde konserler verdi. Önde gelen solistlere eşlik etti. Üyesi olduğu İstanbul Klasik Türk Müziği Orkestrası’nın albüm çalışmalarında ve konserlerinde yeraldı. TRT İstanbul Radyosu’nda istisna akdiyle çalıştı. Devlet Korosu kadrosuna 2006’da katıldı.

 

 

 

 

TANER SAYACIOĞLU (Kanun Sanatçısı)

 

 

 (16 Kasım 1966)
İstanbul’da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan 1986’da mezun oldu. 1983’te, henüz öğrenci iken Devlet Korosu’na katıldı. 1986-2001 arasında mezun olduğu okulda kanun öğretti. Yurtiçinde ve yurtdışında sayısız konsere katıldı. 2000’de O. Nuri Özpekel’le, Reşat Aysu’nun eserlerinden bir CD yaptı. 2001’den itibaren İncesaz topluluğu ile dört albüm çalışması yaptı ve çok sayıda tv dizisinin müziklerinde yeraldı. Çeşitli yıllarda Yansımalar topluluğunun birçok konserine ve Pervâne isimli albümüne kanunu ile eşlik etti. Evli ve bir çocuk babasıdır.

 

 

SERAP ÇAĞLAYAN (Kanun Sanatçısı)

 

 

 (27 Nisan 1970)
İstanbul'da doğdu. 1981’de İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümü’ne girdi. 1991’de mezun oldu ve aynı sene Nevzad Atlığ yönetimindeki İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda misafir sanatçı olarak çalışmaya başladı. 1994’te İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. 1995’te Münip Utandı’nın Aynalı Kavaktan Kalamışa adlı albümünde yer aldı. 1996’da Fikret Karakaya’nın kurduğu Bezmârâ Topluluğu’nda metal telli kanun çalmaya başladı. 1999’da Bezmârâ’nın Fransa’da yayımlanan Splendours of Topkapı ile Türkiye’de yayımlanan Yitik Sesin Peşinde ve Mecmua’da Saz ve Söz isimli albümlerinde yer aldı. 2002’de Smithsonian Folklife Festival kapsamında Washington D.C’de workshoplar yaptı ve konserler verdi.Aynı sene The Diay of Balat isimli albümü Yunanistan’da yayımlandı. 2006 Selanik’te Balkan Performing Art Market isimli festival kapsamında konserler verdi. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti bünyesinde yılın başarılı proje ödülünü alan Bezmârâ topluluğu ile yurtiçinde ve Romanya, Fransa, İtalya, Macaristan’da konserler verdi. Aynı yıl Ali Ufki Bey’in Tanıklığıyla adlı albümde; 2012’de Güzin Değişmez in Güz’ün Şarkıları başlıklı albümünde yer aldı. 2013’te Türk Musikisi Vakfı’nın organizasyonu ve İTÜ’nün paydaş olduğu program kapsamında Tokyo’da Uzak Ülke / Yakın Dost başlıklı konserlerde yer aldı. Aynı sene Doğa İçin Çal adlı projede sesi ile yer aldı. 2017'de Bezmârâ’nın Tarab-ı Kevser albümünde yer aldı. Cengiz Onural ile TV müzikleri için stüdyo çalışmalarının yanısıra, İkinci Bahar ve Hayat Bağları albümlerinde yer aldı. Yıldız Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak dersler verdi. 2019 yılında Atölye Beşiktaş adıyla kurduğu müzik merkezinde, ekip arkadaşları ile her yaştaki musikisevere eğitim sunmaya ve hâlen Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’ndaki asli vazifesinin yanısıra, İTÜ Konservatuvarı’ndaki öğretim görevine, Bezmârâ Toplulu’ndaki icracılığına ve Kubbealtı Akademisi bünyesindeki musiki çalışmalarına devam etmektedir.

 

MURAT BAĞDATLI (Ud Sanatçısı)

 (12 Ocak 1975)
Bartın’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi burada tamamladı. İlk müzik ve ud çalışmalarına müzik öğretmeni olan babası Rıfat Bağdatlı’yla başladı. Gültekin Aydoğdu yönetimindeki Bartın Musiki Cemiyeti’nde ud çaldı. Bartın Musiki Cemiyeti bünyesinde açılan usta öğreticilik kursunu 1991’de tamamladı. Cahit Atasoy’dan dersler aldı. Rıdvan Aytan yönetimindeki Kadıköy Musiki Cemiyeti ve Melahat Pars yönetimindeki çeşitli cemiyetlerde udi olarak görev aldı. 1996’da Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’ne girdi. 2001’de mezun oldu. 1998’de özel bir kurum sponsorluğunda düzenlenen ud yarışmasında derece aldı. Bu yarışmada jüri üyeliği yapan Tanburi Necdet Yaşar, Udi Osman Nuri Özpekel ve Udi Mutlu Torun gibi ustaların beğenilerini kazandı. Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde konserler verdi. 2004’te Elazığ Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na öğretim görevlisi olarak atandı. 2007’de Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda ud sanatçısı olarak göreve başladı. Bunun yanında şef yardımcılığı görevini de sürdürdü. 2014’te Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu’na sanat yönetmeni olarak atandı. Bu görevini Aralık 2020’ye kadar sürdürdü. Aynı toplulukta bir yıl ud sanatçısı olarak görev yaptı. Aralık 2021’den itibaren Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nda ud sanatçısı olarak görevine devam etmektedir. .

 

BİROL YAYLA (Tanbur Sanatçısı)

 (19 Mart 1960)

Tekirdağ Saray’da doğdu. İTÜ TMD Konservatuvarı’ndan mezun oldu. 1983’te Devlet Korosu kadrosuna katıldı. 1990’da A. Şenol Filiz’le kurduğu Yansımalar topluluğuyla ve ayrıca klasik icralardan oluşan albümler yaptı. Meral Uğurlu ile ABD’de albüm ve konser çalışmalarında bulundu. Albüm çalışmalarına katıldığı Bezmârâ Topluluğu’nda tanbur ile kopuz çaldı. ABD, Almanya, Fransa, Romanya, Mısır, Tunus, Belarus, Sudan, Hindistan, Litvanya, Yunanistan ve KKTC’de konser ve albüm çalışmaları yaptı. Aziz Şenol Filiz’le birlikte BRT, TRT ve Kral TV’de programlar hazırlayıp sundu. Altın Kanatlar, Esir Şehrin İnsanları ve Duvardaki Gölgeler isimli belgesellerin müziklerini hazırladı. Ağustos 2006’da Devlet Korosu Sanat Kurulu üyeliğine seçilen Yayla, Aralık 2006 - Eylül 2012 tarihleri arasında koro şefliği yapmıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

MURAT AYDEMİR (Tanbur Sanatçısı)

 (23 Ekim 1971)
Almanya’nın Hannover şehrinde doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan, mezun oldu. 1989’da Necdet Yaşar’ın yönetimindeki Devlet Türk Müziği Topluluğu’nda bir yıl misafir sanatçı olarak çalıştı. 1990’da Devlet Korosu’na katıldı. Derya Türkan ile birlikte Âhenk; Salih Bilgin ile birlikte Nevâ adlı albümleri yayınlandı. Kurucuları arasında bulunduğu İncesaz topluluğu ile Eski Nisan, İkinci Bahar, Eylül Şarkıları, İstanbul’a Dair ve Mazi Kalbimde adlarını taşıyan beş albüm yaptı. Beste çalışmalarını bu albümlerde değerlendiren ve lavta da çalan Aydemir, evlidir.

 

GAMZE EGE YILDIZ (Tanbur Sanatçısı)

 (22 Temmuz 1972)
İstanbul’da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi Bölümü’nden 1993’te mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1995’te tamamladı. 1993’te İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda misafir tanbur sanatçısı olarak çalışmaya başladı. 1993-2001 arasında mezun olduğu okulda tanbur öğretti. Çeşitli gruplarla yurtiçinde ve yurtdışında konserlere katıldı. Halen Haliç Üniversitesi Konservatuvarı’nda tanbur öğretim görevlisi olarak çalışan Yıldız, evli ve iki çocuk annesidir.

 

 

 

 

SALİH BİLGİN (Ney Sanatçısı)

 (15 Haziran 1960)
İstanbul'da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan 1984’te mezun oldu. Kurucularından olduğu İzmit Belediye Konservatuvarı’nda dört yıl ney öğretti. Devlet Korosu’na 1984’te girdi. Çeşitli gruplarla ABD’de konserler ve seminerler verdi. Cantemir Ensemble topluluğunun konserlerine ve iki CD çalışmasına katıldı. Türk Musikisi adlı kitabın ‘Ney’ bölümünü yazdı. Çok sayıda solistin ve topluluğun albüm çalışmalarında ve çeşitli TV programlarında yeraldı. Murat Aydemir’le Nevâ adlı bir CD yayınladı. 1988-2001 arasında mezun olduğu okulda ney öğretti. İncesaz topluluğuyla İkinci Bahar tv dizisinin müziklerini yaptı ve albüm çalışmalarında bulundu. Ney ve başpâre imali ile ebrû ve tesbih çalışmaları yapmaktadır. Bir kız çocuk babasıdır.Koro kemençe sanatçısı Yağmur Damla Bilgin ile evlidir.

 

 

 

 

 (23 Temmuz 1962)
İstanbul’da doğdu. İlk ud derslerini babası Rıdvan Aytan’dan aldı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nın yüksek bölümünden 1987’de mezun oldu. 1989’da yüksek lisans; 1995’te Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün sanatta yeterlilik (doktora) programlarını tamamladı. Mezun olduğu okulda 2000’e kadar ud öğretti. Devlet Korosu kadrosuna on altı yaşındayken girdi. Yurtiçinde ve yurtdışında konserlere ve tv programlarına katıldı. Almanya, ABD ve Avusturya’da ud üzerine dersler verdi. Mustafa Düzgünman’ın öğrencisi olarak ebru sanatıyla ilgilendi ve sergiler açtı. 2001-2005 arasında Haliç Üniversitesi Konservatuvarı’nda ud öğretim görevlisi olarak çalıştı. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.

HÜSEYİN ÖZKILIÇ (Ney Sanatçısı)

 

Güncelleniyor